Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

In vino veritas

Ve víně je pravda, říkali. Pij víno, odhalí ti víc, než by sis mohla myslet, říkali. Piju víno už přes patnáct let, a jedinou pravdu, kterou jsem objevila, je to, že když piju víno, tak se nebojím říkat věci nahlas.

Po pár týdnech uvězněná v "karanténě" mě napadá mnohem víc otázek než kdykoliv dřív. Napadají mě zejména tyhle :

1. Jak je možné, že ačkoliv se celý svět může posrat z Coronaviru, byly země schopny(až na vyjímky) učinit proti této "hrozbě společnosti" velmi rychlé kroky a v podstatě "donutit" své obyvatele zavést určitá opatření na "ochranu" proti viru a lidi se dokázali semknout třeba v naší republice víc než kdykoliv dřív za posledních 30 let.. a nikdo nevnímá a nevidí tu OPRAVDOVOU hrozbu, kterou je klimatická krize ? Jak je možné, že jsme schopni přihlížet neuvěřitelnému drancování naší planety a naše vlády proti tomuto nejsou schopny a v mnoha případech ani ochotny zavést potřebné kroky ?

2. Jak si vysvětlíme to, že vlastně vidíme, že nám určitý slovenský nýmand rozkrádá republiku přímo pod rukama, lže do médií, lže v podstatě úplně všude a ve všem ... a nikdo proti tomu nic nedělá ?

3. Jaktože je většina občanů ČR pořád ve slepé důvěře v český stát, když se na téhle "hrozbě" vyloženě ukázalo, že je česká vláda pouze hromádka kdovíkde posbíraných zmatených bývalých účastníků nějakých rádobyatraktivních pěveckých soutěží a stejně pořád slepě následuje to, co se napíše v médiích?

4. Proč neexistuje nějaký důvěryhodný kanál Vlády ČR kde jsou všechny informace sepisovány a aktualiovány podle provedených změn a lidi se musí dozvídat tyto zmatečné nařízení odkudsi z médií, které vede a vlastní ve velké části Vyvítekdo?

5. Jak je možné, že existují stovky studií, které potvrzují, že Corona virus tu byl už dávno předtím, než jej začala řešit média a stejně miliony lidí pořád věří tomu, co se říká v televizi ?

6. Co se tady vlastně děje ? Je to jenom taková zkouška, jestli jsou Česi opravdu pořád ještě poslušné ovečky, které věří všemu, co se řekne v médiích a chystá se něco většího?

7. Trochu ze soudku, který rozhodně rozbouří vody : Opravdu ještě tak velké části populace nedošlo, že jíst zvířata je prostě nahovno? Neprospívá to ani jim, ani nám, ani přírodě, ani planetě - a v neposlední řadě, pokud věříme tomu, že Coronavir vznikl někde z netopejří polévky, jak je možné, že se z toho lidi prostě nepoučí, a nepřestanou ty zvířata žrát ? To vás vážně baví do sebe cpát něco, co už dávno zdechlo? Když už je možné, dnes, v roce 2020, všechny možné záležitosti získat z rostlin? A prosímpěkně, s těma kecama ohledně lidí v jeskyních na mě nechoďte. Lidi v jeskyních prcali první ligu s bratrama a sestrama, neměli iPhony, nenakupovali v Albertu a ani si třikrát týdně nenakupovali na eshopu. Buďme trochu soudní a přiznejme si, že víc, než vlastní pohodlnost a zvyk nám v tom nic nebrání. Sere Vás nosit roušky, ale aby jste si ubrali z vlastního pohodlí a změnili své zvyky, to nic? Jako jasně, já chápu, že je lepší pindat u zpráv na Nově, než si zajít si koupit zdravé a dobré jídlo. Ale, pro lásku Boží, nechoďte na mě s těma výživovýma kokotinama, a první si o veganství něco zjistěte.

8. Poslední dobou se v mém okolí rozmohl takový nešvar. Pozoruji lidi kolem 30tky, kteří už x let setrvávají v nefunkčních vztazích. Princip: sice spolu nespíme, ale vlastně nám to pořád nějak funguje. Jakože, jak vám to funguje? Já mám taky nejlepšího kámoše 18 let, a nespíme spolu. Ale proto ho nenazývám svým přítelem, nebo manželem, protože CO odlišuje partnerství a vztah od přátelství? Sex. Co si budem. Ono je sice hezké, že si dokážete ve tři ráno pokecat o tom, co se vám dneska zrovna nezdálo na těch Instagramech, je fajn, že se po společné dovolené nezabijete, ale pokud spolu už rok nespíte, tak by jste s největší pravděpodobností měli vyhledat nějakou pomoct, anebo se přesunout do kolonky kámošů, co spolu bydlí.

9. Co se týče ekonomického hlediska Coronaviru. Soráč, že se k tomu vracím, ale vzpoměla jsem si na jednu takovou záležitost. Jak je možné, že Amerika byla posledních pár let pomalu na sklonku krachu a NAJEDNOU mají jako první stoprocentně funkční vakcínu? Ty vole. Na to nemusím být Einstein, abych pochopila, že tady něco nehraje.

10. Když jsem se po pár letech vrátila do ČR, zjistila jsem, že je tady nadbytek pracovních míst a nedostatek pracovníků. No..jak to vyřešíme? Moc lidí si začalo vystrkovat hřebínek a vypadá to, že je tady víc OSVČ a instagramerů, než těch,co chcou makat. Jenže systém potřebuje makačenka. A tak co uděláme? Vezmeme těm travel bloggerům a samonadšencům možnost makat. Ale KUPODIVU, celou dobu fachaj továrny. Celou dobu se přijímá do skladu. A do výroby. A podobně.

BONUS: Tyhle řádky píšu proto, že by mě zajímala Vaše odpověď. Já ji totiž neznám, nevím. Co se týče politiky, tak jediné co chápu, je to, že když už nějaký člověk jde do funkce, za kterou bere měsíčně přes 100 tisíc z peněz daňových poplatníků, tak snad jde do toho s vědomím, že se může stát i ta situace, kdy bude muset něco DĚLAT a něco ROZHODOVAT. A teď si vezměte, že každej takovej politik bere přes kilo měsíčně jenom proto, aby se češký občan tak trochu cítil že je o něj postaráno, ale zároveň se vlastně děje jenom to, že té největší skupině se zavře huba, po letech placení psycho daní (moje kamarádka platí každý měsíc ve svém obchodě téměř 40 tísíc, cože je 480 tisíc ročně) za daň z příjmů, a pak v době průseru dostane 25 tísíc aby držela hubu a krok, zatímco... jak se Coronavirus dotkl politiků? Bojí se o své teplé místečko? Nebo jak to tam vlastně funguje?

Bonus po titulkách : Ono je totiž hrozně těžké z pozice běžného člověka, co trochu přemýšlí hlavou, získat alespoň nějaké relevantní odpovědi. Pokud někdo takový existuje, neváhej mi napsat na necotadynehrajetyvole@nechapunic.cz

 

Hezký večer všem zůčastněným a in vino veritas.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucia Rien | úterý 12.5.2020 23:17 | karma článku: 0 | přečteno: 197x
  • Další články autora

Lucia Rien

Kdo jsem já, a kdo jsi ty?

Řekněme, že dokážeme pochopit cokoliv. Dokážeme pochopit to, že nefungujeme v tom systému, ve kterém žijou všichni ostatní. A dokážeme sami sobě říct, že vlastně nechápeme o čem je život.

27.5.2021 v 23:02 | Karma: 6,08 | Přečteno: 241x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Vesmírné pravdy

Občas mě napadá, že bych asi měla něco předat mladším generacím, ačkoliv odmítám zakládat něco jako je TikTok. Budu tedy doufat, že pořád existují osoby, které umí číst. Co bych vzkázala svému dvacetiletému já?

21.5.2021 v 1:45 | Karma: 8,95 | Přečteno: 224x | Diskuse| Osobní

Lucia Rien

Pravda je něco, co nechceš slyšet

Je poměrně jednoduché žít ve lži. Co si budem. Lež je krásná představa něčeho, co bychom si rádi dovolili. Lež je něco, co nám dovolí cítit věci, které bychom rádi zažívali. I když žijeme ve vězení.

2.3.2021 v 20:39 | Karma: 7,40 | Přečteno: 280x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Láska je velice krásné slovo

Život se mění a my s ním. Víte co je obrovský paradox? To, že lidi už dávno zapoměli na to, co je to láska.

2.12.2020 v 21:37 | Karma: 7,31 | Přečteno: 209x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Stoupá dým, a já stoupám s ním

Pamatuješ ten den, kdy bylo všechno jasné, jako průzračné ráno ? Pamatuješ ten pocit, kdy ti mořský vítr ošlehával tváře, a tobě patřil svět ?

7.5.2019 v 12:11 | Karma: 7,12 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 463x
Jediná věc, která mě opravdu zajímá, je čas.

Seznam rubrik